zaterdag 28 september 2013

Makkelijke maandag pasta

De maandag is bij mij altijd een drukke en rommelige dag. Vandaar dat ik dan graag makkelijk eet. 
Vandaar een heerlijke snelle pasta die in een mum van tijd op tafel staat.
Overbodig om te zeggen dat je hem alle dagen van de week kan eten ;-)




Benodigdheden;

400 gram grote pasta (penne/fusilli)
 1 chorizo worst (in kleine plakjes of stukjes)
1 teen knoflook 
400 gr Italiaanse roerbakgroenten
1 rode ui (in smalle ringen)
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomatenstukjes (of verse tomaten als je die hebt)
Peper en zout uit de molen
Italiaanse kruiden

Bereiding;
Zet een wok op matig vuur en bak de chorizo worst zachtjes. Hier zit genoeg vet in zodat je geen olijfolie hoeft toe te voegen.
Pers de teen knoflook erboven uit en bak kort mee.
Vervolgens de ui en de Italiaanse groenten meebakken.
Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenstukjes toe en verwarm het geheel.
Maak op smaak met peper en zout en evt. wat gedroogde Italiaanse kruiden.
Ondertussen heb je de pasta beetgaar gekookt en voeg je die toe aan de saus.

Tip; houd je van pittig (zoals ik) voeg dan een rood pepertje in ringetjes gesneden toe tijdens het bakken.
Tip; eventueel een handvol rucola toevoegen.


Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten