maandag 30 december 2013

Mexicaanse wraptaart

Doe eens wat anders met wraps...en maak er een heerlijke taart van. Je kunt hem eten als hoofdmaaltijd met een lekkere salade maar ook op een buffet misstaat hij niet. 
Ook lekker om kleine puntjes als hapje te serveren...


Ingrediënten (voor 4 of 5 porties)
1 ui
300 gram rundergehakt
kruidenmix voor taco’s (voor 300 gram gehakt)
400 gram Italiaanse roerbakmix
125 gram champignons
200 gram uitgelekte maïs
500 gram gezeefde tomaten
6 wraps
100 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel met een mix van gedroogde basilicum/oregano


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit olie in een koekenpan of wok. Snipper de ui en fruit dit aan. Voeg de gehakt toe en bak dit rul. Bak de kruiden een minuutje mee. Snijd de champignons in plakjes, voeg dit bij het gehakt. Voeg de roerbakmix hier ook bij. Bak dit 5 minuten mee. Schep de maïs met de gezeefde tomaten en water door het gehaktmix. Verwarm de saus ongeveer 2 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Leg in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm een wrap op de bodem. Schep hier 1/6 van de saus op, verdeel dit over de wrap, en dek dit af met een nieuwe  wrap. Maak om en om lagen met saus en wraps. Eindig met een laag saus. Strooi de kaas en kruiden erover. Bak de wraptaart 20 minuten in de oven.




Lekker met guacamole, crème fraîche en ijsbergsla met en beetje yoghurtdressing.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten