woensdag 14 augustus 2013

Thaise mosselen



Ik ben dol op mosselen...en er zijn heel veel manieren om ze te maken. Ik maak ze eigenlijk nooit meer op de 'normale Hollandse' manier...
Deze Thaise variant is wel onze favoriet. Lekker pittig en gekookt in een heerlijke rode curry met kokosmelk. Met dank aan AH! 




Ingrediƫnten voor 2 personen:

* 2 kg mosselen
* 1 rode peper
* 200 ml kokosmelk
* 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
* 3 eetlepels rode currypasta
* 3 cm gember, in plakken 
* 1 limoen of citroen, schoongeboend en in plakken
* 1 zak Thaise roerbakmix
* peper uit de molen 


Bereiding:

Spoel de mosselen af onder stromend water.
Verwijder de mosselen die kapot zijn.
Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met de zaden.
Verdeel de groenten, de rode peper, de gember en de limoen over de bodem van een ruime pan of wok.
Leg de mosselen op de groente en bestrooi met peper naar smaak.
Meng de kokosmelk met de currypasta en schenk dit in de pan. Kook de mosselen in 5-8 minuten gaar. 
Schud de pan met gesloten deksel af en toe goed om. Gebruik je een wok dan schep je de mosselen regelmatig om met twee lepels.
Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan.
Garneer de mosselen met koriander.



Eet er een afgebakken breekbrood of stokbrood bij met kruidenboter en/of patates frites.




Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten