zaterdag 3 augustus 2013

Zomer op je bord





Een heerlijke lichte pastasalade: super voor een warme dag! Neem hem mee naar het strand of in de tuin. Glas witte wijn erbij...genieten!


Ingrediƫnten:

1 komkommer
1/2 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
4 bosuitjes
150 gr sugarsnaps 
150 gr doperwten
400 gr fusilli pasta 
250 gr gerookte kipfilet
185 gr Philadelphia bieslook
1 flesje blueband  finesse
Peper en zout uit de molen
8 zongedroogde tomaatjes


Bereiding:

Kook de pasta beetgaar en spoel af in een vergiet met koud water zodat hij niet doorgaart.
Blancheer de sugarsnaps en de doperwten 3 minuten in kokend water en laat het uitlekken in een vergiet. 
Snijdt de paprika's in reepjes, de bosuitjes, de courgette en de gerookte kipfilet in kleine stukjes.
Schil de komkommer, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helften daarna in kleine boogjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. 
Doe de pasta en alle groenten in een grote schaal en meng het door elkaar.

De Philadelphia bieslook en de blueband finesse in een kom goed mengen tot een vloeibare massa. Verdeel deze over de schaal met pastasalade en meng het voorzichtig door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten