zaterdag 3 augustus 2013

Zomerse wraps


Ingrediënten:

6 wraps
300 gram kipfilet
300 gram sperziebonen
200 gram champignons
3 bosuitjes

                                                                             

 Marinade kip:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tandoorikruiden 
- peper en zout uit de molen
- scheut yoghurt
- 1 teen knoflook
- sap van een limoen

Sausje voor de wrap:
- kuipje blueband finesse
- 1 theelepel tandoorikruiden 
- 1 eetlepel chilisaus

Dressing salade:
- 2  eetlepels olijfolie 
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 flinke theelepel mosterd
- klein schepje suiker
- 1 eetlepel kappertjes

Bereiding:

Pers de knoflook, doe deze in een schaal. Voeg de olijfolie, tandoorikruiden, yoghurt, limoensap en peper en zout (niet teveel) toe en meng dit. Voeg de kipreepjes toe en schep dit goed om. Laat dit zeker een kwartier marineren.

Blancheer de sperziebonen kort en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de champignons aan plakjes en de bosui aan stukjes.
Neem een wok en verhit deze zonder olie. Voeg de kipreepjes toe en roerbak deze gaar.
Voeg daarna de sperziebonen, bosui en champignons toe en bak deze mee.
  
Vermeng het kuipje blueband finesse met een theelepel tandoorikruiden en de chilisaus.
Bereid de wraps zoals op de verpakking staat vermeld. 
Leg een wrap op een bord en smeer deze in met de saus. Leg een flinke schep van het kip-groentemengsel erop en rol de wrap op.

Serveer dit met ijsbergsla waarover je wat van de dressing sprenkelt.

Eet smakelijk!


1 opmerking: