vrijdag 12 juli 2013

Lazy Sunday Salade





Heerlijke gemakkelijk klaar te maken salade met gerookte zalm, ansjovis, kappertjes en crème fraîche.
Naar een recept van Rudolph van Veen en een beetje veranderd naar mijn eigen idee.
Heerlijk voor een luie zondag, na een zomerse dag of zomaar als je makkelijk wilt, maar toch een heerlijke complete maaltijd wilt eten. Ik heb het voor 2 personen gemaakt maar de ingrediënten zijn gemakkelijk te vermeerderen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • Dessertlepel kappertjes
  • 1 blikje ansjovis filets
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 3 flinke el crème fraiche (magere variant:potje blue band finesse)
  • 2 flinke tomaten
  • 100 gram geblancheerde doperwten (uit de vriezer)
  • 4- 5 flinke el verse peterselie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak


Voorbereiding

  • Begin met water op te zetten voor de aardappels
  • Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af, en snijd ze in kleine blokjes 
  • Doe ze in het kokende water voeg eventueel wat zout toe.
  • Leg alvast op een groot bord een dubbele laag keukenpapier.
  • Kook voor ±3-4 minuten. (ligt eraan hoe klein je de blokjes snijdt.)
  • Proef even na 3 minuten want ze moeten nog iets beet hebben.(de aardappeltjes garen nog door)
  • Giet de aardappelblokjes af in een vergiet laat even uitlekken
  • Stort ze daarna op het keukenpapier en spreidt ze uit

Bereidingswijze

  • Snijd de kappertjes en ansjovis fijn
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten 
  • Snijd ze op de kant van de verwijderde zaadlijsten in kleine blokjes.
  • Doe dit alles plus de afgekoelde aardappelblokjes en doperwten in een kom 
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng de crème fraîche en peterselie en meng alles door elkaar
  • Verdeel de salade over twee borden en leg de zalmplakjes er bovenop
  • Strooi er nog wat gehakte peterselie over en je Lazy Sunday salade is klaar


Tip: eet er een knapperig stokbrood (ciabatta) bij.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten