donderdag 11 juli 2013

Zomers nagerecht...crumble met vers oranje fruit



Afgelopen zondag hebben we met vrienden een heerlijke zomerse dag in de tuin afgesloten met een etentje..
Voordat de eersten met vakantie gaan nog een keer met z'n allen bij elkaar....
Als nagerecht heb ik een 'crumble' gemaakt met oranje fruit...simpel maar heel erg lekker...
Je zult er indruk mee maken op je gasten.


Benodigdheden voor 8 personen:

250 gram bloem
100 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram ijskoude boter, in kleine blokjes
75 gram muesli
800 gram gemend vers oranje fruit, geschild en in stukjes gesneden (bv. Abrikoos, mango, sinaasappel, perzik, nectarine)
3 eetlepels vloeibare honing
Snufje zout
Lage ovenschaal

Voorbereiden:

Meng in een schaal de bloem en de suiker met een snufje zout. Werk met de vingers de boter erdoor tot een grof mengsel. Meng de muesli erdoor (zorgt voor een extra 'crunch') maar zorg ervoor dat het een kruimelig geheel blijft. Zet dit circa 20 minuten in de koelkast. 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 gr. Vet de ovenschaal in met boter en verdeel het fruit erover. 
Strooi het kruimeldeeg erover heen en giet de honing er in een straaltje overheen.
Bak de crumble in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. 
Laat hem iets afkoelen. Serveer warm met bv. een bolletje roomijs of slagroom. 

Geniet ervan! 



2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je een kook blog bent begonnen Marian! Het ziet er overheerlijk uit wat je ons aanbeveelt. Fijn dat ik het hier nog eens na kan lezen, ik zal het zeker uit gaan proberen... koken is toch ook wel heel erg een hobby van mij, met name de uitprobeersels! Veel succes, op naar het kookboek!

    Dikke kus, Helena Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes! daar hebben we op gewacht. Culinair genieten met Marian. Mmm ... deze crumble ziet er wel erg lekker uit. Dit moet zelfs voor deze kookprinses (not) te maken zijn ;-)
    Veel suc6 met je kook- en bakblog! Groetjezz lfs mij X

    BeantwoordenVerwijderen