dinsdag 30 juli 2013

Bonenschotel met salami




Weinig tijd of geen zin om te koken? Dan heb ik hier een simpel maar lekker eenpansgerecht voor je.
Het meeste werk is het snijden maar daarna is het zo klaar! Ideaal na een dag werken of op een warme zomerdag...
Echt een 'bord-op-schoot' gerecht :-)



Ingrediënten:

1 salami (worst 250 gram) in blokjes
1 rode ui, fijngesnipperd
3 bosuitjes in stukjes
1 rood pepertje in ringetjes (met of zonder zaadjes, of je van pittig houdt of niet)
1/2 courgette in blokjes
1 gele paprika, in reepjes
1 blik kidneybonen naturel
1 blik kidneybonen in chilisaus
1 blik tomatenblokjes 
1 blik maïskorrels
Olijfolie 
Peper en zout uit de molen
Sambal (als je van pittig houdt)


Bereiding;

Verhit de olie in een wok. Bak de salamiblokjes hierin tot ze bruin beginnen te kleuren. Schep het pepertje, de ui, bosui, paprika en courgette erbij en bak dit kort mee.
Voeg de tomatenblokjes toe. 
Spoel de maïs en de kidneybonen naturel af in een vergiet en voeg dit toe, evenals de kidneybonen in chilisaus. 
Warm dit goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe en, als je van pittig houdt, nog een theelepel sambal.

Je kan hier rijst bij eten of een stokbrood om in de saus te dopen.
Lekker met een frisse groene salade.


Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten