zondag 21 juli 2013

Thaise kalkoencurry met noodles





Ik ben dol op curry en op sugar snaps en die zijn heerlijk gecombineerd in dit pittige recept!




Ingrediënten:

*1 ui
*1 rode paprika
*1 groene paprika
*1 rode peper
*150 gram sugarsnaps (2 minuten geblancheerd)
*100 gram diepvriesdoperwten 
*400 g kalkoenfilet of kipfilet
*3 eetlepels Thaise rode currypasta
*250 g dunne (wok) noedels
*150 ml kokosmelk
*185 g Philadelphia Naturel Light
*zout & versgemalen peper
*paar takjes koriander

Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika’s in parten en daarna in dunne reepjes. Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
2. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin zachtjes de currypasta met de uisnippers. Voeg de kalkoen toe en roerbak het vlees op halfhoog vuur in 6-8 minuten gaar.
3. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de paprikareepjes door de kalkoencurry en bak nog 3 minuten mee. Laat de noedels in een vergiet uitlekken. Schenk de melk bij de kalkoencurry en laat de Philadelphia Naturel Light op hoog vuur al roerend smelten in de saus. Breng op smaak met zout en eventueel meer peper. Als laatste de bevroren doperwten en sugarsnaps erdoor doen en kort mee verwarmen (moeten knapperig blijven)
4. Schep de noedels in een diep bord en daarop een flinke schep van het currymengsel. 
Bestrooi met korianderblaadjes.



Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten