zaterdag 27 juli 2013

Verrukkelijke visschotel



Een heel gezonde en heerlijke visschotel....snel klaar en je zal je tafelgenoten verrassen! 
Je kan er vanalles bij eten...maar mijn favoriet is toch wel de gepofte aardappel...heerlijk met een beetje crème fraiche en wat bieslook.
Glas witte wijn erbij....genieten maar!




Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:

4 kabeljauwfilets (diepvries)
1 bakje roze garnalen
2 winterpenen
3 grote uien
5 grote tomaten
3 bosuitjes
3/4 bakje Philadelphia bieslook light
2 tenen knoflook
3 eetlepels geraspte kaas
1 visbouillontablet
peper, zout
2 a 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 gr.
Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes.
Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel.
Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren.
Schep uit de pan in een ovenschaal.
Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur.
Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel.
Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.

Serveertips
Lekker met een gepofte aardappel, witte rijst of pasta, en een simpele groene salade.




Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten