donderdag 25 juli 2013

Stamppot andijvie met een zomerse twist






Een van mijn zonen kwam eten met zijn vrouw...ze zitten midden in een verbouwing dus dan is het heerlijk om af en toe eens bij mama aan tafel te schuiven ;-)
Nu weet ik dat hij dol is op stamppot rauwe andijvie. Ik vind het ook wel lekker maar eerlijk gezegd ook een beetje saai.

Wist je dat andijvie en rucola heel goed samengaan? Ik heb een stamppotje gemaakt met deze twee groenten... Probeer het maar eens.

Ingrediƫnten (voor ongeveer 6 personen)

* 2,5 kilo kruimige aardappelen (geschild en in niet te grote stukken gesneden)
* 300 gram andijvie (gesneden en gewassen)
* 300 gram rucola
* 4 hardgekookte eieren
* 300 gram gerookte spekblokjes
* melk
* flesje blueband finesse
* zongedroogde tomaatjes
* peper en zout uit de molen
* azijn

Bereiding:

Kook de aardappelen met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en schenk de blueband finesse erbij.
Stamp de aardappelen tot een puree. Gebruik hierbij ook zoveel melk als nodig. De puree mag wat grof blijven.
Bak de spekreepjes zachtjes uit. 
Voeg de andijvie en rucola in gedeelten toe en roer dit door de puree. Voeg de spekreepjes toe en de eieren die in stukjes zijn gesneden.
Voeg een scheutje azijn toe voor het 'zuurtje'.
Breng zonodig op smaak met peper en zout.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken en roer ze door de stamppot.

Schep de stamppot op een bord. Garneren met wat rucola en gekarameliseerde rode uien.


Eet smakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten